Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Křehký jablkový koláč-děkuji varenazelva

0.0
Křehký jablkový koláč-děkuji varenazelva

Potřebné ingredience

na potření  žloutek náplň  1,2 kg jablek  1 balíček vanilkový cukr  mletá skořice těsto  60 dkg hladká mouka  1 ks vejce  15 dkg cukr moučka  50 m lmléko  25 dkg tuk  1 balíček prášek do pečiva  citronová kůra

Postup přípravy

Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme.

Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto a rozdělíme jej na dvě části. Z každé vyválíme plát. Jeden plát dáme na plech. Posypeme jej nastrouhanými jablky, skořicí, vanilkovým cukrem a přikryjeme druhým plátem. Vrchní plát potřeme žloutkem a vidličkou uděláme po celém koláči vlnky.

Křehký jablkový koláč pečeme při 200 °C dozlatova.

Upečený křehký jablkový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie